BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

17.01.2024 419

BASIN AÇIKLAMASI

                               Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki Açık Lise / Açık Ortaokul biriminde yeni kayıt, kayıt yenileme, arşiv işlemleri, öğrenci işlemleri ve mezun öğrencilerimizin diploma işlemleri yapılmaktadır.

                Açık Öğretim Lisesi / Açık Ortaokul sınav işlemleri merkezi olarak yapılmaktadır. Halk Eğitimi Merkezleri yapılan bu merkezi sınav sistemine hiçbir şekilde müdahil olmamaktadır.

                Açık Öğretim Lisesi mezuniyet şartları 2020 yılına kadar 192 kredi ve 8 dönem okuma şartı var iken bu şart belirtilen tarihten sonra 170 kredi ve toplamda 5 dönem olarak yeniden düzenlenmiştir.

                Ortaokuldan mezun olmuş ve Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptıran bir öğrenciden mezun olabilmesi için girdiği dönem derslerinden aldığı kredileri toplayarak yukarıda belirtilen kredi ve dönem şartlarını tamamlaması aranmaktadır. Örgün Eğitim Okullarının ara sınıflarından (9.10.11.12. sınıflardan) gelerek kayıt yaptıran öğrencilerimizin okullarından getirdikleri transkriptlerindeki başarılı oldukları dersler Açık Lisede kredi olarak eklenmekte, okudukları dönemler ise yine aynı şekilde açık lisedeki dönemden sayılmaktadır.

                İlk defa kayıt yaptıranlar ile tasdiknameyle kayıt olan öğrencilerimizin yukarıda belirtilen şartlara bağlı olarak mezuniyet durumları yıl içindeki sınav performanslarına göre değişkenlik göstermektedir.

                Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü